Зеркаль: Україна не виконуватиме всіх захцянок Угорщини.

 

Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що Україна не зможе задовольнити інтереси та бажання угорських нацменшин щодо мовного питання.

 

Про це Зеркаль сказала в інтерв'ю "5 каналу".

 

Вона наголосила, що Україна має свої інтереси щодо розвитку держави, які, зокрема, стосуються і питання мови.

 

"Ми, на жаль, втратили дуже багато часу, коли не займалися мовним питанням упродовж 25 років. Без кризи психологічного сприйняття вирішити це питання неможливо. Ми розуміємо, чого хочемо досягти. Звичайно, задовольнити повністю інтереси та позиції, які висловлюються угорським співтовариством, ми не можемо. У нас є інтереси розвитку держави, і розвиток держави залежить від розвитку мови", – зауважила Зеркаль.

 

"Кожна держава будується на мові та культурі мови. Це проходили всі країни, зокрема Франція, яка свого часу заборонила використання будь-якої мови, крім французької", – додала пані дипломат.

 

Заступниця міністра запевнила, що Угорщині не вдасться заблокувати зближення України з НАТО на рівні міністрів оборони.

 

"Знаєте, це ніяк не впливає на наше домашнє завдання. Якщо ми будемо виконувати своє домашнє завдання з реформування армії, реформування сектору безпеки, по інших секторах, які передбачені щорічними планами у рамках співробітництва з НАТО, то ніяка Угорщина не зможе заблокувати цей рух", – наголосила Зеркаль.

 

20.02.2018