Парламент отримав подання на недоторканність Бакуліна.

 

Верховна Рада отримала подання генерального прокурора про зняття недоторканності з народного депутата "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна.

 

Про це повідомив Голова ВР Андрій Парубій на своїй сторінці у Facebook.

 

Спікер скерував документи на розгляд профільного парламентського комітету з питань реґламенту та забезпечення депутатської діяльності.

 

"Моя позиція незмінна – ніхто з народних депутатів України не має права ховатися за недоторканністю. Якщо народний депутат не винен у вчиненні інкримінованих йому злочинів – нехай доводить свою правоту, як і решта громадян, у суді. Закон – один для всіх", – прокоментував Парубій.

 

Нагадаємо, ГПУ просить парламент надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

 

Євгенові Бакуліну інкримінуватимуть порушення статей 255 (створення організованого злочинного угруповання) та 191 (розкрадання державних коштів) ККУ.

 

Згідно з інформацією "Української правди", Бакулін фіґурує у справі про "злочинну організацію Януковича" на чолі з Сергієм Курченком. У цій справі вдалося здійснити спецконфіскацію 1,5 мільярда доларів, приписуваних оточенню екс-президента.

 

Серед дев’яти епізодів – незаконне заволодіння скрапленим газом ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта" на загальну суму 2,196 млрд грн і "вежі Бойка" з незаконним заволодінням коштами ПАТ "Нафтогаз України" на загальну суму 4,966 млрд грн.

 

Бакулін у 2010–2014 роках (а також у 2007-му) перебував на посаді голови правління НАК "Нафтогаз України".

 

19.02.2018