Луценко підписав подання про зняття недоторканності з депутата "Опоблоку".

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про притягнення до кримінальної відповідальності, надання згоди на затримання, подання про обрання запобіжного заходу народному депутатові від "Опозиційного блоку" Євгенові Бакуліну.

 

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Подання на Бакуліна вже тривалий час очікують у Верховній Раді – кілька разів його анонсував Генеральний прокурор Юрій Луценко. Зокрема, на прес-конференції 2 лютого Луценко повідомив, що проситиме таки парламент дати дозвіл на "зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт".

 

Генпрокурор інформував, що подання стосуватиметься прохання на притягнення Бакуліна до відповідальності за статтями 255 (створення організованого злочинного угрупування), 191 (розкрадання державних коштів) та іншими статтями у справі про так звані "вежі Бойка".

 

Бакулін у 2010-2014 роках (а також у 2007-му) перебував на посаді голови правління НАК "Нафтогаз України".

 

Згідно з інформацією "Української правди", Бакулін фіґурує у справі про "злочинну організацію Януковича" на чолі з Сергієм Курченком. У цій справі вдалося здійснити спецконфіскацію 1,5 мільярда доларів, приписуваних оточенню екс-президента.

 

Серед 9 епізодів – незаконне заволодіння скрапленим газом ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта" на загальну суму 2,196 млрд грн і "вежі Бойка" з незаконним заволодіння коштами ПАТ "Нафтогаз України" на загальну суму 4,966 млрд грн.

 

16.02.2018