Турецька поліція затримала 786 осіб за критику операції в сирійському Афріні.

Їм закидають пропаганду тероризму.

 

 

Ці затримання турецька поліція провела за місяць, що минув з того часу, як турецька армія розпочала воєнну операцію проти курдів у районі Афріна на півночі Сирії. Відомо, що 587 осіб арештували за критичні висловлювання на адресу турецької влади в соціальних мережах. Решту осіб було затримано за участь у протестних акціях. Про це повідомила в понеділок, 19 лютого, інформаційна аґенція Anadolu з покликом на Міністерство внутрішніх справ Туреччини.

 

Відомо, що перед затриманнями поліція збирала інформацію про підозрюваних у соціальних мережах. Було вивчено 1,3 тис. екаунтів, після чого кримінальні справи порушили проти 392 осіб.

 

Серед затриманих критиків операції в районі Афріна – відомі турецькі журналісти й активісти громадських організацій. Проти них ведеться розслідування за підозрою в пропаганді тероризму. Розслідування також розпочато щодо депутата прокурдської опозиційної Партії демократії народів.

 

Нагадаємо, що Туреччина розпочала наступ на позиції курдських воєнізованих формувань на півночі Сирії 20 січня цього року. За словами турецького президента Реджепа Таїпа Ердоґана, операція «Оливкова гілка» дозволить нейтралізувати Курдську партію праці, яку Анкара вважає терористичною організацією, а також пов'язані з нею «Загони народної самооборони» курдів.

19.02.2018