Аваков зняв охорону із Шевченківського суду.

 

Правоохоронці припинили охороняти Шевченківський райсуд столиці після рішення відпустити з-під варти чоловіка, який 15 лютого прострелив ногу поліцейському у сутичках під Солом'янським райсудом.

 

Про це заявив голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк на початку екстреного засідання 19 лютого, повідомляє Укрінформ.

 

"Сьогодні у ЗМІ було поширено заяву міністра внутрішніх справ щодо припинення охорони судів підрозділами Нацполіції та Нацгвардії у зв'язку з розглядом Шевченківським райсудом міста Києва клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у кримінальному провадженні. 19 лютого до Вищої ради правосуддя надійшло звернення голови цього суду про зняття охорони суду без повідомлення причин", – оголосив він.

 

Бенедисюк зачитав звернення до ВРП голови Шевченківського райсуду, у якому йдеться, що у понеділок о 09:10 працівники Нацгвардії без пояснень покинули приміщення суду.

 

"Керівництву суду не було поставлено до відома про зняття охорони, причину такого рішення та протягом якого часу охорона приміщення суду не буде здійснюватися. Наразі приміщення суду залишилося без будь-якої охорони", – йдеться у зверненні.

 

Голова суду попросив ВРП вжити заходів для забезпечення охорони суду.

 

У вівторок міністр внутрішніх справ на своїй сторінці у Facebook засудив рішення судді Шевченківського суду відпустити з-під варти чоловіка, який поранив поліцейського під час охорони суду у час розгляду клопотання про запобіжний захід Геннадієві Труханову.

 

Аваков вимагав від Вищої ради правосуддя негайної реакції на такі дії судді, а від прокуратури й апеляційного суду – негайно забезпечити справедливе рішення за фактом нанесення вогнепального поранення поліцейському.

 

"В умовах, що склалися, фактичного саботажу суддів і судової адміністрації, буду вносити проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції і Нацгвардії. Нехай тепер охороняють себе самі, раз у перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського дрібною провиною!" – пригрозив Аваков.

 

15 лютого під час обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову у подвір'ї Солом'янського суду відбулися протистояння між представниками добровольчих батальйонів, націоналістичних організацій і правоохоронців. Під час бійки одному правоохоронцю прострелили ногу.

 

19.02.2018