"Кримському диверсантові" присудили 6,5 року колонії.

 

Верховний суд окупаційної адміністрації Криму засудив фіґуранта "справи українських диверсантів" Андрія Захтея до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

 

Про це повідомляє видання "Крим.Реалії".

 

Захтея звинуватили в злочинах за ч. 1 ст. 30 – ч. 2 ст. 281 (підготовка до диверсії), ч. 3 ст. 222 (незаконний обіг зброї або боєприпасів), ст. 324 (придбання і збут офіційних документів і державних нагород) і ст. 327 (підробка, виготовлення або збут підроблених документів) Кримінального кодексу Росії.

 

10 серпня 2016 року російські "феесбісти" повідомили, що в ніч на 7 серпня в Криму затримали групу "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові.

 

Російські спецслужби заявляють, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами групи, яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

 

Пізніше Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова обвинуваченого від адвоката за угодою.

 

14 лютого російський прокурор Світлана Удинська закликала присудити фігурантові "справи українських диверсантів" Андрієві Захтею сім років колонії суворого режиму.

 

Інший фігурант цієї справи Євген Панов залишається в СІЗО до 9 квітня 2018 року.

 

16.02.2018