Львівська міськрада проведе інвентаризацію ЛАЗу.

 

15 лютого під час засідання сесії Львівської міської ради депутати ухвалили рішення «Про заходи для запобігання шахрайському відчуженню об'єктів майнового комплексу колишнього Львівського автобусного заводу».

 

Документ підтримали 56 обранців, інформує прес-служба ЛМР.

 

Відтак, згідно з ухвалою, міськрада зарезервує три земельні ділянки площею понад 56 га на території ЛАЗу на вул. Стрийській для потреб міста та проведе інвентаризацію нерухомості на цих земельних ділянках.

 

«Управлінню земельних ресурсів департаменту містобудування подати на розгляд міської ради проект ухвали про резервування для потреб міста земельних ділянок площею 56,0134 га, площею 0,304 га та площею 0,0383 га на вул. Стрийській, 45, що перебували у користуванні ЗАТ «Львівський автомобільний завод», у межах площі, вільної від об'єктів нерухомого майна», – ідеться в документі.

 

Зробити це управління має до 1-го березня.

 

Також депутати доручили управлінню комунальної власності та юристам ЛМР провести інвентаризацію нерухомості на території цих ділянок і подати результати інвентаризації на розгляд депутатів.

 

Фракція ВО «Свобода» зареєструвала альтернативний проект ухвали «Про забезпечення ефективного використання території колишнього Львівського автобусного заводу». У ньому ішлося про те, що юридичний департамент міськради спільно з ДФС має проаналізувати дані про всі будівлі на території ЛАЗу та виявити безхазяйні, а управління комунальної власності зареєструвати ці будівлі як комунальні. Ухвалою також передбачали накладення мораторію на приватизацію, передачу в оренду або інші дії із земельними ділянками на території заводу та звернення до Генпрокуратури, щоб унеможливити реєстрацію нерухомості за афілійованими структурами ЛАЗу. Проте цього варіанту депутати не розглянули.

15.02.2018