Суд відпустив Геннадія Труханова на поруки.

 

Солом’янський райсуд Києва обрав міському голові Одеси Геннадію Труханову запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата від БПП Дмитра Голубова, передає телеканал 24.

 

Геннадію Труханову заборонено залишати межі Одеси без дозволу прокуратури, а також спілкуватися зі свідками у справі про розтрату ним та ще 6-ма людьми коштів з міського бюджету Одеси.

 

Поки тривало засідання, під будівлею суду відбулися сутички і затримання, кульове поранення отримав правоохоронець, передає УП.

 

«Почалися перші сутички між правоохоронцями і націоналістами. Застосували сльозогінний газ. Конфлікт розпочався зі затримання двох невідомих без суттєвих на те причин», – повідомляє видання.

 

Невідомі також кидали у силовиків файєри. А коли зі зали суду почали виходити так звані «тітушки», які підтримували Геннадія Труханова, між ними і націоналістами виник конфлікт. Втрутилася поліція, що їх оточила. Почалася тиснява, сутички і затримання.

 

Далі націоналісти і представники батальйону «Донбас» почали тисняву із правоохоронцями з вимогою віддати їхніх представників.

 

За словами одного із силовиків, один нацгвардієць отримав кульове поранення у ногу.

 

Пораненого вже забрала швидка. Речник Нацполіції Ярослав Тракало підтвердив поранення одного правоохоронця.

 

Як повідомляв Z, учора, 14 лютого, зранку в аеропорту «Бориспіль» прикордонники затримали Геннадія Труханова і передали його співробітникам НАБУ.

 

Згодом затримали і заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила для Геннадія Труханова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 50 млн грн.

15.02.2018