В області призупинили навчання у понад 20-ти школах.

 

В Івано-Франківській області понад 20 шкіл призупинили навчальний процес через спалах захворюваності на грип та ГРВІ, повідомили в прес-службі Івано-Франківської облдержадміністрації.

 

«З понеділка через грип та ГРВІ призупинили навчання 20 шкіл області, карантин оголосили також в одному дошкільному навчальному закладі. Карантинні обмеження триватимуть до врегулювання ситуації», – повідомили в прес-службі.

 

Так, у Городенківському районі призупинили навчання 3 школи, у Верховинському – 3 школи, у Тисменицькому – 3 школи та дитсадок, у Надвірнянському районі – 3 школи, у Калуському – 4 шкільні заклади та  стільки ж – у Рожнятівсьому районі.

 

Учора, 12 лютого, карантин оголосили у 3-х школа Богородчанського району.

 

Водночас 12 шкіл області 12 лютого призупинили карантинні обмеження та відновили навчання.

 

В Івано-Франківську, за словами керівника управління освіти міськради Ігоря Смаля, поріг захворюваності, за якого варто зупиняти навчання, ще не перейдений, пише Фіртка.

 

«Щодо частки відсутніх, то це близько 20-24%. Є школи, де менше, є, де відсутніх більше. Але в цій ситуації поки що не говоримо про перерву у навчанні», – зазначив Ігор Смаль.

 

За його словами, у ситуації, що виникла, директорам шкіл рекомендують на власний розсуд скорочувати або припиняти навчання у разі, якщо велика кількість дітей відсутня.

13.02.2018