Підприємці «Привокзального» оголосили голодування в міськраді.

 

Сьогодні, 12 лютого, підприємці Привокзального ринку у Львові оголосили безстрокове голодування у стінах Львівської міської ради, передає Форпост.

 

Причиною акції стало побиття однієї з продавчинь ринку, яка активно виступає за створення комунального підприємства на Привокзальному.

 

Жінка стверджує, що напередодні їй погрожували за її активну позицію і незгоду з діями теперішнього керівництва ринку.

 

«У суботу десь о 17-й годині я 20 метрів до хати не дійшла. Ззаду напали і побили мене. Не забрали ні сумок, ні прикрас, ні грошей не вимагали. Просто мовчки били. А перед тим мені погрожували так звані представники ТзОВ «Привокзальний ринок». Підходили ті люди, які вимагали гроші, казали, щоб «я по-доброму вступилася з ринку», — розповіла продавчиня Світлана Вітів.

 

Підприємці розказали, що до них приходили невідомі особи, які назвалися представниками адміністрації ТзОВ «Привокзальний ринок» і вимагали гроші за послуги, що нібито надає ТзОВ.

 

В учасниць голодування є фото невідомих, які їм погрожували, однак жінки бояться їх публікувати, бо остерігаються за свої життя.

 

Побита Світлана Вітів написала заяву до поліції. За висновком лікаря, у жінки струс головного мозку, гематоми на обличчі та крововилив ока.

 

Люди вважають, що за спиною міського голови зволікають із виконанням рішення комісії щодо вирішення конфлікту на ринку. Вони припускають, що між теперішніми керівниками ринку і виконавчими органами з ЛМР може бути змова.

 

Підприємці хочуть добитися вирішення проблеми і привернути до неї увагу Андрія Садового. На участь в акції було заявлено 100 осіб.

 

Раніше вирішили, що місто створить комунальний ринок «Привокзальний», адже конфлікт на торговиці триває вже не один рік.

12.02.2018