Міхеїла Саакашвілі затримали силою.

 

Спецпідрозділ людей у мілітарній формі затримав лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

 

Про це повідомив соратник Міхеїла Давид Сакварелідзе на своїй сторінці у Facebook.

 

З його слів, Саакашвілі схопили в ресторані "Сулугуні" у Музейному провулку, 10, неподалік офісу "РНС". Для проведення операції залучили бійців на трьох мікроавтобусах. 

 

На сторінці Міхеїла Саакашвілі у Facebook опубліковано відео операції затримання – група людей у формі з криками намагається затримати чоловіка.

 

ТСН.ua інформує, що Саакашвілі затримали за запитом Міграційної служби. Операцію нібито проводили люди в масках і з написами на куртках "Державна прикордонна служба".

 

Станом на 16:00 Давид Сакварелідзе повідомив, що група прямує в бік аеропорту "Бориспіль".

 

Минулого тижня Генеральний прокурор Юрій Луценко не заперечував, що коли Міхеїл Саакашвілі програє суди в Україні, то його спровадять до Європи.

 

"Якщо суд визнає, що він не має права на політичний притулок в Україні, виникне декілька можливостей для нього. Перша – добровільне повернення в будь-яку з обраних ним країн: наприклад, у Нідерланди, де проживає його сім’я. Наскільки мені відомо, у Нідерландах підтвердили готовність прийняти його за процедурою возз’єднання сімей (Family Union). Ця дорога відкрита", – сказав Луценко. Нагадаємо, дружина Міхеїла Саакашвілі Сандра Рулофс має голландське громадянство.

 

Зі слів Луценка, другий варіант – "добровільна або примусова депортація в одну з обраних ним країн, або в країну, з якої він нелегально перетнув український кордон" – тобто Польщу, а третій – екстрадиція на вимогу генеральної прокуратури Грузії.

 

12.02.2018