Розпочалося перше судове засідання у справі щодо вбивства Бузини.

 

У Шевченківському суді Києва розпочалося перше судове засідання у справі щодо умисного вбивства в квітні 2015 року журналіста Олеся Бузини.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

Адвокат Андрій Федур виступає за те, щоби справу його підзахисних, Дениса Поліщука й Андрія Медведька, яких обвинувачують у вчиненні умисного вбивства, розглядав суд присяжних.

 

Зокрема, адвокат закликав колегію суддів узяти самовідвід, оскільки Поліщук і Медведько просили про суд присяжних.

 

Федур заявив, що оскільки його підзахисні обвинувачуються у злочині, за який передбачено довічне позбавлення волі, вони мають право на розгляд своєї справи судом присяжних.

 

У залі суду присутні обидва обвинувачувані сидять не у боксі для затриманих, а поруч із адвокатами. Також є потерпіла, мати Бузини.

 

Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року на вулиці Дегтярівській у Києві біля будинку, де він мешкав. За підозрою у його вбивстві затримали двох киян – Андрія Медведька і Дениса Поліщука, учасників націоналістичних рухів.

 

Прокуратура завершила розслідування злочину в червні 2017 року, а відтак матеріали кримінального провадження надали сторонам для ознайомлення. Обвинувальний акт проти двох підозрюваних у вбивстві Бузини було направлено до Шевченківського суду 28 листопада.

 

Дії підозрюваних кваліфіковано за п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) Кримінального кодексу України. За вчинене їм загрожує від 10-ти до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

 

09.02.2018