Марта Борщ заанґажувалася адвокатом Онищенка.

 

Американська адвокат Марта Борщ (Martha Boersch) відмовилася претендувати на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України.

 

Про це пані Борщ написала в листі на адресу народного депутата Євгора Соболєва, колишнього голови комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції.

 

"Якщо б призначення відбулося минулого року, я б мала час і можливість виконувати цю роботу. Але зараз мої зобов'язання по роботі не дозволяють мені взяти на себе таку відповідальність", – йдеться в листі, що його процитував на своїй сторінці у Facebook Соболєв. 

 

Повідомлення від пані Борщ, відомої завдяки своїй участі в державному американському обвинуваченні проти Павла Лазаренка, прийшло вночі на четвер.

 

Натомість Марта Борщ заанґажувалася адвокатом народного депутата Олександра Онищенка у справі "Укргазвидобування", котру розслідує якраз НАБУ.

 

Онищенко підтвердив інформацію про входження Борщ у справу, спілкуючись із виданням strana.ua.

 

"Мені рекомендували її як ефективного професіонала. Ми зустрілися. Я розповів їй повну історію про фальшування справи. Марта занурилася, розібралася і загорілася темою", – прокоментував Онищенко.

 

Депутат-утікач сказав, що має ще якусь таємницю, бо "такі люди не запрошуюються для простих задач", і пообіцяв, що скоро зрозуміємо, навіщо Марта Борщ у цій справі.

 

08.02.2018