ОБСЄ: Кількість порушень "режиму тиші" збільшилася на 30%.

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала істотне збільшення кількості порушень режиму тиші в зоні АТО.

 

Про це заявив на брифінгу перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Минулого тижня насильство на сході України не припинялося. Насправді ми зафіксували 30-відсоткове збільшення кількості порушень режиму припинення вогню", – сказав він.

 

Хуг зазначив, що ці порушення сталися у трикутнику Ясинувата–Авдіївка–Донецький аеропорт. Зокрема, зі слів Хуга, у тому районі було зафіксовано понад 3200 порушень режиму припинення вогню – "небачений рівень насильства з моменту підтвердження відданості припиненню вогню перед новорічними святами".

 

Крім того, зауважив перший заступник голови СММ ОБСЄ, збільшено кількість випадків застосування забороненого мінськими угодами озброєння. Він повідомив, що за останній тиждень СММ ОБСЄ зафіксувала "майже трикратне збільшення, якщо порівнювати з тижнем до того".

 

"Цілком природно, що ми фіксували наявність цього озброєння... загалом 56 одиниць озброєння, 49 з яких – у підконтрольних урядові районах", – сказав Хуг.

 

Він також поінформував, що безпілотники місії зафіксували сім зенітно-ракетних комплексів: у Макіївці, яку контролює банда "ДНР", ці комплекси були розміщені між житловими будинками.

 

08.02.2018