Компанія Ілона Маска запустила в космос ракету Falcon Heavy з кабріолетом Tesla.

Ракета-носій успішно вилетіла зі стартового майданчика на мисі Канаверал на Флориді.

 

 

Ракета стартувала у вівторок, шостого лютого, о 13:45 за місцевим часом (о 22:45 за київським). Компанії SpaceX, головою якої є Ілон Маск, довелося двічі переносити запуск через погодні умови.

 

Falcon Heavy доставить на геліоцентричну орбіту капсулу з особистим автомобілем Маска – червоним кабріолетом Tesla Roadster. Як було видно з трансляції запуску, за кермом автомобіля сидить манекен у скафандрі.

 

Ракета завдовжки 70 метрів, здатна піднімати в космос вантаж вагою майже 64 тонни, стала на сьогоднішній день найбільшою в світі реально експлуатованою ракетою-носієм. Метою тестового запуску є політ орбітою навколо сонця. Частина маршруту пройде поблизу планети Марс. 

 

«Falcon Heavy було розроблено, щоби переносити людей у космос і давати можливість польоту місій з екіпажем на Місяць або Марс», – йдеться в повідомленні на сайті SpaceX.

 

Під час польоту від ракети Falcon Heavy відокремилися три розгінні блоки. Два перші блоки, як і було заплановано, після запуску успішно повернулися назад і приземлилися на мисі Канаверал, виконавши, за словами Ілона Маска, «синхронний пілотаж».

 

Третій, центральний прискорювач, впаде в Атлантичний океан приблизно за 100 метрів від плавучої платформи біля узбережжя Флориди, яку компанія SpaceX назвала Of Course I Still Love You («Звичайно, я все ще люблю тебе»).

07.02.2018