Співробітниця Нацгвардії отримала чотири роки за роботу на користь РФ.

 

Солом'янський суд Києва визнав винною у державній зраді військовослужбовця Нацгвардії і присудив їй покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

 

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

 

Згідно з матеріалами військової контррозвідки СБУ, технік-оператор відділу інформаційного забезпечення Центральної бази зберігання Нацгвардії була завербована ГУ генштабу збройних сил РФ під час візиту до рідної сестри, яка проживає у Москві. Жінка збирала та передавала спецслужбам РФ відомості, що становлять державну таємницю.

 

"Були відпрацьовані розвідувальні завдання, розроблені способи передачі інформації електронним каналом зв’язку, здійснено інструктаж для дотримання заходів конспірації. Для екстреного виходу на зв'язок із кураторами їй надали адресу електронної пошти і номер російського мобільного оператора", – ідеться у повідомленні.

 

Жінку затримали у жовтні минулого року. Під час досудового слідства вона повністю розкаялась у діях на шкоду національним інтересам України та надала повне сприяння слідству. Колегія суддів врахувала каяття і співпрацю при обранні міри покарання.

 

06.02.2018