25-річна жінка померла від кору.

 

В Україні від кору померла ще одна людина – 25-річна жінка з Івано-Франківщини, повідомив директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта, передає Радіо Свобода.

 

«На жаль, станом на вчора, 5 лютого, підтвердився ще один летальний випадок. Жінка віком 25 років померла в Івано-Франківській області від ускладнень, спричинених кором. У черговий раз хочемо наголосити, що ускладнення кору реєструються у 7–11% хворих, а летальні випадки трапляються в одному випадку на 900–1000 захворілих. З початку року від ускладнень кору померло четверо людей – двоє дітей і двоє дорослих», – розповів Володимир Курпіта.

 

Він додав, що за перші п’ять тижнів 2018 року на кір в Україні захворіли 3554 людини, серед них 1165 дорослих та 2389 дітей.

 

За його словами, найбільше людей захворіли в Івано-Франківській, Одеській, Закарпатській, Чернівецькій і Львівській областях.

 

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом двох годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

06.02.2018