Керівника Samsung амністовано.

Лі Джейона звільнили з-під варти після того, як суд у Південній Кореї призупинив виконання його вироку. 

 

 

Одного з найбагатших бізнесменів Південної Кореї, фактичного керівника компанії Samsung Electronics Лі Джейона звільнено з в'язниці. І хоча на останньому засіданні у понеділок, п’ятого лютого, апеляційний суд в Південній Кореї підтвердив провину Лі Джейона, проте термін реального ув'язнення йому було змінено на умовний. Про це повідомила південнокорейська інформаційна аґенція Yonhap News.

 

Мало хто був готовий до такого розвитку подій. Звільнення Лі Джейона з-під варти вважали найменш імовірним рішенням. Найімовірніше, сторона обвинувачення оскаржить рішення у Верховному суді.

 

Нагадаємо, що віце-президент Samsung Electronics Лі Джейон очолив компанію після того, як 2014 року в його батька, Лі Гонхі, стався інфаркт. У лютому минулого року бізнесмена арештували за хабарі, а в серпні його засудили до п'яти років в'язниці. 49-річного мільярдера звинуватили у тому, що він пожертвував 36 мільйонів доларів неприбутковому фонду, яким керувала Чхве Сун Сіль – подруга колишньої президентки Південної Кореї Пак Кин Хе, в обмін на політичні преференції. Корупційний скандал тоді призвів до імпічменту глави держави.

05.02.2018