У Сирії збито російського бойового літака.

Це вчинили представники одного зі загонів сирійської демократичної опозиції.

 

 

Аґенція Reuters з покликом на одне з повстанських угруповань повідомила, що російський штурмовик Су-25 був збитий у провінції Ідліб над містечком Хан-аль-Субль, поблизу міста Саракеб, яке вже тривалий час зазнає масованих бомбардувань. Саракеб наразі контролюють представники «Сирійської вільної армії». Проте місто намагаються захопити сирійські урядові війська за підтримки російської авіації, попри те, що вказане місто входить до міжнародно узгодженої «зони деескалації».

 

«Угруповання повстанців збило Су-25. Російський пілот спустився на парашуті й був узятий у полон», -- повідомив раніше в суботу, 3 лютого, голова базованої в Лондоні сирійської наглядової ради з прав людини Рамі Абдель Рахман.

 

Пізніше з'явилися дані, що пілот загинув. На сайті Youtube з'явилося кілька відеороликів з палаючим літаком і його уламками на землі. Також на роликах видно, що пілотові вдалося катапультуватися.

 

За інформацією телеканалу Sky News Arabia, літак був збитий ракетою класу «земля-повітря» з переносного зенітно-ракетного комплексу. Цю інформацію підтвердило й російське Міністерство оборони. У повідомленні російського військового відомства говориться: «3 лютого 2018 року під час  обльоту зони деескалації "Ідліб" зазнав аварії російський літак Су-25. Пілот встиг доповісти про катапультування в районі, підконтрольному бойовикам «Джабхат ан-Нусра». При веденні бою з терористами пілот загинув».

03.02.2018