МВФ вимагає ринкових цін на газ взамін на відновлення фінансування України.

 

Ухвалення закону про Антикорупційний суд і виконання обіцянок щодо приведення цін на газ до ринкового рівня є основними умовами завершення четвертого перегляду програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду (МВФ) для України та виділення траншу кредиту.

 

Про це сказав голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман, коментуючи стан співробітництва під час конференції Європейської Бізнес-асоціації Eba Global Outlook 2018: Think beyond. Stay ahead у Києві в четвер, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Пан Люнгман зазначив, що метою впровадження ринкових цін на газовому ринку є уникнення штучної сегментації ринку окремо для домогосподарств і окремо для промисловості.

 

"Є певні умови, їх треба виконати. Це досяжні показники: сподіваємося на швидке їхнє виконання", – сказав Люнгман.

 

Серед інших завдань він відзначив утримання інфляції, позитивно оцінивши підвищення облікової ставки Нацбанком, збереження політики гнучкого обмінного курсу для підтримки конкурентоспроможності української економіки.

 

Голова представництва також закликав у політиці підвищення зарплат орієнтуватися на зростання продуктивності праці, адже надмірне збільшення зарплат зашкодить стабільному зростанню.

 

01.02.2018