Святослав Літинський домігся в суді українізації сайту рітейлера «Modna Casta».

 

Суд за позовом львівського активіста Святослава Літинського зобов’язав компанію «Modna Casta» перекласти свій сайт українською мовою. Відповідне рішення суд у Києві ухвалив вчора, 31 січня, про що Святослав Літинський повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

Як розповів активіст, компанія, головою якої є депутат від «Самопомочі» пан Логінов, обіцяла надавати інформацію українською мовою ще від 2012-го року, проте постійно відкладала переклад сайту з різних причин. Так, у суді представник рітейлера зокрема заявив, що 80% українців спілкуються російською мовою, тож перекладу українською не потребують. Хоча, за словами Святослава Літинського, статистика про використання українцями мови в побуті свідчить про значно меншу кількість російськомовних споживачів. Також у компанії посилались на те, що вони невелика фірма, тож не мають змоги доробити сайт. Попри ці заяви, обіг компанії у 2013-му році становив 39 млн доларів.

 

«Суд постановив визнати неправомірними дії щодо ненадання українською мовою інформації про товари, зобов’язати "Модну касту" надавати таку інформацію. Цікаво, чи Вища Каста далі буде оскаржувати моє право на отримання інформації про товари українською мовою в апеляційному суді? Готовий закластися, що буде. Їхнє зверхнє ставлення лише переконало мене в цьому», – написав Святослав Літинський.

01.02.2018