Новий гірськолижний курорт почнуть зводити у квітні 2019-го року.

 

У квітні 2019 року у Славському планують розпочати будівництво нового гірськолижного курорту, що стане конкурентом "Буковелю" на Івано-Франківщині, пише ЛИГА.net.

 

«Цього року йде робота з документацією. Створюють карти, проводять попередні розрахунки, збирають висновки експертів про те, що на території можуть розмістити гірськолижні комплекси», – повідомив голова Славської об’єднаної територіальної громади Володимир Бега. 

 

За його словами, у Славському не планують будувати новий "Буковель". Це буде самодостатній гірськолижний курорт зі своїми особливостями.

 

«Славське має вигідніше географічне положення, ніж Буковель – 150 км від обласного ценру – Львова, є власна залізнична станція, через яку проходять чотири міжнародні поїзди, пряме сполучення зі столицею та особливий клімат», – сказав  Володимир Бега. 

 

Гірськолижний курорт у Славському має реалізувати інвестор. Так, траси і підйомники будуватиме компанія «ОККО», а готелі та іншу інфраструктуру залишать іншим інвесторам.

 

Новий курорт у Славському планують спорудити за 3-5 років. Вартість будівництва становить 300-500 млн євро. За попередньою інформацією, тут облаштують 65 км трас та інфраструктуру для обслуговування 15 тисяч туристів. Уже цього року у місті планують встановити освітлення та почати будівництво вело- та пішохідних доріжок від центрального вокзалу до комплексу «Захар Беркут».

31.01.2018