Смерть мисливця: разом із чиновником РДА полювали прокурор і поліціянт.

 

На Сумщині кримінальне провадження про вбивство на полюванні заступника голови Лебединської райдержадміністрації Івана Легкого можуть перекваліфікувати на іншу статтю – вбивство з необережності.

 

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко у коментарі УНІАН.

 

Згідно з її інформацією, учасники ловів мали ліцензію полювати на кабана. Їх було 9 осіб: окрім загиблого, ще були його син, представники Українського товариства мисливців та рибалок, приватний підприємець, водій одного із підприємств, пенсіонер, співробітник управління захисту економіки УМВС у Сумській області, а також рядовий прокурор Сумської місцевої прокуратури.

 

"Поки що не встановлено умисність вбивства. Тому, якщо й надалі не підтверджуватиметься цей факт, то буде змінено кваліфікацію і особі, яка здійснила цей постріл, а саме – на ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк", – сказала прес-секретар прокуратури.

 

Нагадаємо, вранці 28 січня в Сумській області в лісовому масиві біля села Московський Бобрик Лебединського району під час полювання застрелили заступника голови РДА Івана Легкого. Перша кваліфікація кримінального провадження – за статтею 115, вбивство.

 

Легкого вбили пострілом у потиличну частину голови.

 

30.01.2018