Суд відмовився продовжувати зобов'язання Мартиненка.

 

Солом'янський суд Києва відмовився продовжувати покладені судом на Миколу Мартиненка зобов'язання.

 

Таке рішення суд ухвалив за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, пише інтернет-видання "Слово і Діло".

 

САП просила подовжити дію зобов'язань, а саме: прибувати за першим викликом, інформувати про зміну місця проживання та/або роботи й утримуватися від спілкування зі свідками, підозрюваними та іншими особами.

 

За інформацією прокурора, з 2016 року колишній народний депутат від "Народного фронту" Мартиненко 22 рази вилітав за кордон і загалом перебував там більш ніж три місяці, що може свідчити про наявність житла за кордоном. Також у САП вказали на ризик тиску на свідків, експертів, фахівців тощо.

 

Натомість суддя зазначив, що наявність таких ризиків не підтверджена, адже прокуратура не надала необхідних доказів. Він вказав, що зобов'язання прибувати за першим викликом прямо покладене на підозрюваного п. 1 ч. 7 ст. 42 КПК України.

 

Суддя також додав, що заборона Мартиненку спілкуватися з іншими підозрюваними в зазначеному кримінальному провадженні грубо порушує як вимоги чинного законодавства України, так і вимоги статті 6 Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

 

29.01.2018