Збірну Росії не допустили на Паралімпіаду в Пхьончхані.

Відповідне рішення ухвалив у понеділок, 29 січня, Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) через допінговий скандал в російському спорті.

 

 

Попри те, що паралімпійську збірну Росії не допущено до участі в зимових Паралімпійських іграх, які проведуть в південнокорейському Пхьончхані 9-18 березня, окремим спортсменам з РФ дозволено виступити під нейтральним прапором, якщо вони зможуть довести свою непричетність до вживання допінґу. Про це повідомило німецьке спортивне видання Sportschau з покликом на заяву МПК, центральний осідок якого розташований у німецькому Бонні.

 

«Жорсткі умови для участі в змаганнях з п'яти видів спорту на майбутній Паралімпіаді зможуть виконати 30-35 російських атлетів. Вони називатимуться нейтральними паралімпійськими атлетами», – вказано в заяві Комітету. Російські паралімпійці зможуть виступити в змаганнях з гірських лиж, біатлоні, лижних перегонах, сноуборді й кьорлінґу.

 

Нагадаємо, що два роки тому МПК не допустив російських спортсменів на Паралімпіаду 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Підставою для відсторонення стала доповідь незалежної комісії Всесвітньої антидопінґової аґнеції (WADA) на чолі з Річардом Маклареном, в якій згадували порушення антидопінґових правил в російському Параспорті.

 

Раніше Міжнародний олімпійський комітет ухвалив аналогічне рішення, усунувши Росію від участі в Олімпіаді в південнокорейському Пхьончхані, яка триватиме з 9 до 25 лютого 2018 року. Разом з тим деяким російським атлетам дозволено брати участь в Іграх під нейтральним прапором.

29.01.2018