Акцію з блокування доріг до кордону перенесли на 3 лютого.

 

Організатори акцій протесту на кордоні відмовилися від наміру блокувати протягом усього дня в суботу, 27 січня, прикордонні пункти пропуску на Львівщині, як анонсувалося раніше, передає Zaxid.net.

 

Один з організаторів перекриття руху Володимир Васьків заявив, що учасники протестів вирішили перенести свою акцію та частково поступитися вимогами.

 

«Раніше ми виступали за повне скасування всіх митних нововведень, зараз же ми порадились і вирішили, що нас влаштує, якщо депутати проголосують за скасування норми про "24 години". Тому ми вирішили завтра не робити акцію, щоб не створювати незручності для людей на кордоні. Акцію проведемо ближче до засідання Верховної Ради, що має відбутися 6 лютого, щоб депутати не забули про наші вимоги. Попередньо акцію плануємо на наступну суботу, 3 лютого», – сказав Володимир Васьків.

 

Також 26 січня учасники блокування доріг зустрілись у Львові з народним депутатом Андрієм Антонищаком – він зареєстрував законопроект, яким пропонує скасувати норму про «24 години».

 

«У розмові з депутатом ми наголосили, що ми – не "човники". Більшість з нас – це люди, які хочуть раз на місяць поїхати за покупками до Польщі; і вважаємо, що несправедливо нас ставити перед вибором: або ночуй у готелі, або плати мито. А 3 лютого акцію проведемо, аби ще раз наголосити на наших вимогах напередодні засідання Верховної Ради», – заявив ще один із організаторів акцій протесту Віктор Пехник, який є помічником народного депутата Володимира Парасюка на громадських засадах.

26.01.2018