Російський солдат Віктор Аґєєв дістав 10 років в'язниці.

 

Новоайдарський суд, що на Луганщині, засудив громадянина Росії Віктора Аґєєва до 10 років позбавлення волі, визнавши його винним у тероризмі.  

 

Про це у Facebook повідомив адвокат Віктор Чевгуз. 

 

З його слів, 24 січня у справі Аґєєва закінчилося судове слідство і відбулися судові дебати.

 

Аґєєва звинуватили в участі у бойових діях на боці екстремістського руху "ЛНР", а також у незаконному зберіганні й носінні вогнепальної зброї та боєприпасів.

 

Прокурор просив засудити Агєєва до 12 років позбавлення волі, з конфіскацією майна. Суд частково задовольнив клопотання прокуратури, обравши дещо м'якшу міру покарання.

 

Адвокат висловив думку, що таке покарання "є надмірно суворим", й анонсував апеляцію на рішення суду.

 

"Громадське" нагадує: у червні минулого року військовики Збройних сил України знешкодили диверсійно-розвідувальну групу бойовиків та взяли у полон чотирьох осіб, одним із захоплених був мешканець Алтайського краю Росії, громадянин Росії Віктор Аґєєв.

 

У Росії після цього повідомили, що Аґєєв був звільнений в запас у травні минулого року, а контрактну службу не проходив. Згодом у адміністрації руху "ЛНР" повідомили, що внесли Аґеєва в списки на обмін. Ймовірно, що наразі тривають процедури, аби обміняти росіянина на когось із наших.

 

26.01.2018