Володимир Гройсман перебуває в області з офіційним візитом.

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 26 січня, перебуває на Тернопільщині, інформує прес-служба Тернопільської обласної ради.

 

Голова уряду побував на ПАТ «Тернопільський молокозавод» торгової марки «Молокія», де оглянув виробництво, поспілкувався із колективом.

 

«На 2018 рік у мене оптимістичний план щодо змін. У 2017 році вдалося стабілізувати ситуацію. На 2018 рік головне завдання – економічне зростання. Це сотні мільярдів виробленої продукції, робочі місця, зарплати. Але ми інвестуємо економічне зростання у капітальний ремонт країни. Ми відновимо інфраструктуру, здобуватимемо енергетичну незалежність. Цього року ми будемо мати інструменти для якісного прориву в агросфері. Причому рішення вже ухвалені», – заявив Володимир Гройсман.

 

Він додав, що йдеться про програми прямої підтримки фермерів, компенсації вартості будівництва нових молочно-товарних ферм та здешевлення кредитів на таке будівництво, компенсації вартості сільськогосподарського обладнання вітчизняного виробництва, а також розтермінування зі сплати ПДВ при імпорті унікального обладнання та технологічних ліній.

 

Також Володимир Гройсман відвідав Теребовлянський район.

26.01.2018