Гройсман виступив із критикою Порошенка й виголосив надії на Зеленського.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступив із критикою свого недавнього політичного партнера, експрезидента Петра Порошенка, і висловив сподівання на те, що при Президенті Володимирі Зеленському вдасться навести лад у справі детінізації економіки та очищення правоохоронної системи.

 

 

Про це Гройсман сказав у інтерв'ю телеканалу ICTV.

 

"Сподіваюся, що з приходом нового президента буде вичищена вся правоохоронна система, туди прийдуть нормальні люди, вони працюватимуть над тим, щоб створити нормальні умови правоохоронної системи для економіки", — сказав прем'єр.

 

Гройсман ствердив, що задля стабілізації економіки, для надходження інвестицій потрібні надходження доходів до бюджету від детінізації економіки і боротьби з контрабандою.

 

"Дещо мені вдалося зробити, але багато чого не вдалося зробити, тому що вся система навколо мене була абсолютно ворожа — СБУ, прокуратура, митники ... Мені важко було пробитися через когось, поміняти, змінити в цій системі, у мене не було ніяких важелів", — сказав Гройсман, не згадавши, зокрема, про МВС Арсена Авакова.

 

Голова уряду чекає, що тепер вдасться змінити ситуацію.

 

"У попередній період, на превеликий жаль, у попереднього президента такої волі не було, і мої розмови закінчувалися просто нічим. Наразі я маю шанс", — підсумував Гройсман, котрий веде на вибори власну партію.

 

17.06.2019