Депутати ухвалили програму поводження з небезпечними побутовими відходами.

 

Учора, 25 січня, під час засідання сесії депутати Львівської міської ради ухвалили рішення «Про затвердження Комплексної муніципальної програми поводження з відходами побутового електронного та електричного устаткування на території Львівської міської ради на 2018–2021 роки», інформує прес-служба ЛМР.

 

«Мова йде про збір та переробку люмінесцентних ламп, батарейок та ртутних термометрів. Наше підприємство переробляє лампи і термометри, а також вже є близько 10 тонн зібраних батарейок, шукаємо можливість, як їх переробити», – зазначив директор департаменту містобудування Сергій Коровайник.

 

«На жаль, це чи не єдине підприємство в Україні, що має новітнє обладнання і ліцензію, але має брак замовлень. Дуже часто замовлення отримують компанії, які не мають ліцензій, ставлять меншу ціну і, щиро кажучи, вони ці відходи не утилізовують – або просто лампи везуть на полігони і там їх розбивають. Я це питання піднімав при розмові з міністром, він це розуміє; на жаль, їхні можливості стосовно перевірок тих компаній обмежені. Тобто діє дуже неприємна схема в нашій країні. Це підприємство, яке в нас працює, є дійсно унікальним прикладом і працює ідеально», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

26.01.2018