Москва допомагає КНДР обходити експортні санкції.

Передовсім, як подає інформаційна аґенція Reuters, це стосується продажу північнокорейського вугілля.

 

 

У 2017 році КНДР як мінімум тричі відправляла вугілля до Росії. Росіяни ж, своєю чергою, переправляли його потім в треті країни. Про таке порушення санкцій ООН в п'ятницю, 26 січня, повідомила аґенція Reuters з покликом на три джерела в західноєвропейській розвідці.

 

За інформацією джерел, вугілля з Північної Кореї доставлявся в російські порти Находка і Холмськ. Там його вантажили на судна, які потім попрямували в Південну Корею і Японію. На даний момент поставки тривають, зазначили співрозмовники Reuters.

 

Поки що невідомо, чи знали власники суден про походження вугілля і які компанії були залучені в ці угоди. Запит Reuters в російське Міністерство закордонних справ залишився без відповіді.

 

Нагадаємо, що в серпні 2017 року Рада Безпеки ООН посилила санкції проти КНДР і запровадила заборону на вивіз з КНДР вугілля, заліза, свинцю, залізної і свинцевої руд, а також морепродуктів. Ці заходи були застосовані у відповідь на небажання Пхеньяна припинити ядерні й ракетні випробування. Раніше повідомляли про постачання Росією пального до КНДР, що також є порушенням запроваджених обмежувальних заходів.

26.01.2018