Суд підтвердив самовільне захоплення землі родиною нардепа.

 

Львівський апеляційний адмінсуд залишив без змін рішення попередніх інстанцій про складання адміністративного правопорушення та про накладення штрафу на директора ТОВ «ВРС ЛТД» Романа Солов’я за самовільне захоплення землі в Івано-Франківську, пишуть Наші гроші.

 

2003 року в ТОВ «Полонина» було придбане незавершене будівництво готельно-відпочинкового комплексу, а наступного року виконком Івано-Франківської міськради передав у користування новому власникові прилеглу до комплексу земельну ділянку.

 

Навесні минулого року спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель в Івано-Франківську перевірив, як використовується ця ділянка площею 0,387 га на вул. Гетьмана Мазепи, 146.

 

Земельний контролер встановив, що земля площею 0,387 га на праві приватної власності належить «ВРС ЛТД» (кадастровий номер 2610100000:24:002:0015). Водночас ця фірма збудувала стаціонарну огорожу (металевий паркан з цегляними стовпцями) на земельній ділянці загальною площею 0,50 га. Тобто 0,11 га землі, яка є комунальною власністю, самовільно зайнята.

 

Чиновник видав Романові Солов’ю, який є братом нардепа Юрія Солов’я з фракції БПП, припис про усунення порушення вимог земельного законодавства та протокол про адміністративне правопорушення, а також оштрафував директора фірми на 340 грн. Після чого Роман Соловей звернувся до суду, щоби скасувати рішення ГУ Держгеокадастру в Івано-Франківській області.

 

Суд встановив, що «ВРС ЛТД» використовує ділянку площею 0,11 га без будь-яких правовстановлюючих документів, тобто вона самовільна захоплена. Тому відмовився скасовувати рішення облдержгеокадастру. Апеляція залишила постанову суду першої інстанції без змін, зазначивши, що рішення є остаточним та касаційному оскарженню не підлягає.

 

На ділянці «ВРС ЛТД» поблизу міського озера розташований «Парк Готель» цієї ж фірми. Засновниками «ВРС ЛТД» є мати нардепа Юрія Солов’я Ярослава Соловей, фірма Романа Солов’я ПП «Парк Готель» та спільне українсько-бельгійське підприємство «Рейкарц і партнери. Україна», засновниками якого є кіпрські фірми «Ндаропот Консалтентс Лімітед» та «Рейкартц Хотелс енд Різотс (Сайпрес) Лімітед».

25.01.2018