Голові Державної аудиторської служби оголосили підозру в незаконному збагаченні.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили голові Державної аудиторської служби про підозру у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірних даних.

 

Як повідомила прес-служба НАБУ, попередня правова кваліфікація – ч.3 ст.368-2, ст.366-1 Кримінального кодексу України. Згідно з даними слідства, посадовець упродовж 2015–2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами.

 

"Вартість [майна] значно перевищує її законні доходи. Зокрема, йдеться про придбані об’єкти нерухомого майна в м. Києві (квартира, два паркомісця), позашляховик (2016 року випуску), дороговартісні меблі, техніку, золоті зливки та готівку — у сумі 112,8 тис. дол. США та 8,5 тис. євро, – відшукану та вилучену детективами НАБУ під час обшуку квартири за місцем проживання чиновниці", – повідомили у НАБУ.

 

На переконання детективів бюро, посадовець внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015-й (понад 2,86 млн грн) та 2016 роки (понад 4,67 млн грн). Так, чиновниця вказала недостовірну вартість квартири, що належить їй у місті Києві: 1,06 млн грн замість фактичних майже 2,74 млн грн. Також не відображені автівка та два паркомісця, власником яких є її колишній чоловік, із яким сімейні відносини, згідно з даними слідства, фактично не припинено. Згідно з п.2 ч.1 ст.46 закону "Про запобігання корупції", це майно слід було включити до щорічної декларації.

 

Слідство вважає, що посадовець "вдалася до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у неї та членів її сім’ї майна".

 

Державну аудиторську службу очолює Лідія Гаврилова.

 

23.01.2018