Клімкін не бачить сенсу в перенесенні переговорів з Мінська.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін скептичний щодо ініціативи перенести переговори тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі з Мінська до Астани.

 

Про це голова зовнішньополітичного відомства сказав на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності української дипломатії у 2017 році та пріоритетам 2018 року, повідомляє УНІАН.

 

"Таку ідею – не пропозицію формальну, а ідею – наші казахські колеги вже висловлювали", – сказав Клімкін.

 

"Якщо ми будемо мати обґрунтоване розуміння, що зміна локації щось нам додасть, ми будемо згодні переміститися хоч в Нову Зеландію, повірте", – додав він.

 

"Проблема того, що відбувається на мінському майданчику, – це проблема з боку Росії, проблема небажання виконувати будь-які взяті на себе зобов'язання і бажання перекрутити всі домовленості в сенсі, коли хочеться залишити те, що вони мають на окупованому Донбасі, і потім розширити це на всю Україну", – наголосив міністр.

 

"Статус тих, хто представляє там окупований Донбас, нам зрозумілий – це окупаційні адміністрації. Таким чином, Мінськ, Астана чи інші міста – це не ключове питання. Але якщо це щось дасть – безумовно", – зазначив Клімкін.

 

"Будь-які опції можуть бути, якщо вони будуть працювати. Зараз я не бачу, яким чином перенесення мінського майданчика в Астану додасть нам, якщо хочете, нового позитивного результату", – підсумував міністр.

 

Нагадаємо, 18 січня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв за підсумками засідання Ради безпеки ООН оголосив про те, що обговорив із президентом США Дональдом Трампом ініціативу перенести переговори з врегулювання конфлікту на сході України з Мінська до іншого місця.

 

23.01.2018