З'їзд СДПН схвалив створення «великої коаліції».

Таким чином зроблено ще один поважний крок на шляху до остаточного подолання урядової кризи в Німеччині.

 

 

На позачерговому з'їзд Соціал-демократичної партії Німеччини в неділю, 21 січня, делегати проголосували за проведення офіційних перемовин про формування уряду з консервативним блоком ХДС/ХСС. Таке рішення підтримало 362 з 642-х учасників з'їзду, який проходить у Бонні. Проти висловилося 279 делегатів – повідомив телеканал ARD.

 

Очікується, що основою для коаліційних переговорів стане 28-сторінковий підсумковий документ, ухвалений учасниками попередніх консультацій, які відбулися 12 січня за участі керівництва соціал-демократів, Християнсько-демократичного союзу, очолюваного бундесканцлеркою Німеччини Анґелою Меркель, і Християнсько-соціального союзу.

 

Відтак коаліційні перемовини можуть розпочатися вже найближчими днями. Завершаться вони, в кращому разі, наприкінці лютого. Хоча більшість експертів прогнозує, що консультації затягнуться до Великодня.

 

Після провалу спроби створити «ямайську коаліцію» за участі ХДС/ХСС, «зелених» і лібералів з Вільної демократичної партії відновлення спілки з соціал-демократами залишалося для Анґели Меркель єдиною реалістичною можливістю створити уряд, який володіє парламентською більшістю.до

22.01.2018