Процес над Януковичем: працівника УДО допитали про обстріл президентського охоронця.

 

Колишній охоронець Віктора Януковича Віктор Резніченко заявив під час судового процесу у справі державної зради горе-президента, що в лютому 2014 року під час втечі до Росії життю Януковича нічого не загрожувало.

 

Про це працівник УДО заявив на засіданні Оболонського суду Києва, повідомляє Цензор.НЕТ.

 

Після опису того, як Янукович утікав із країни наприкінці лютого 2014 року, суддя запитав свідка, чи була в той момент загроза життю екс-президента. "Мені особисто про це нічого не відомо", – відповів Резніченко, уточнивши, що нападів на Януковича також не було.

 

Від згадав розповідь іншого співробітника УДО Іванцова про те, що на виїзді з Києва його автомобіль обстріляли. Однак у машині Іванцова Януковича бути не могло – це був автомобіль "Тойота Прадо", в якому Янукович ніколи не їздив.

 

Допит свідків у судовому засіданні з розгляду справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича у четвер тимчасово проводять без відеотрансляції, повідомляє "Укрінформ".

 

Так, на початку засідання Дев'ятко зазначив, що до суду надійшли заяви від чинних військовослужбовців УДО, яких суд планує допитати на засіданні у четвер, в яких вони просять припинити фото- й відеозйомку в залі суду. Суд ухвалив задовольнити ці заяви свідків. Однак головуючий зазначив, що журналісти мають право вести аудіофіксацію, робити нотатки тощо.

 

У четвер планують допит загалом 4 свідків.

 

Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

 

Згідно з інформацією Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу.

 

18.01.2018