Мінфін підтвердив інформацію про претензії МВФ до Антикорупційного суду.

 

Міжнародний валютний фонд очікує корекції законопроекту про Антикорупційний суд згідно з зобов'язаннями України в рамках програми EFF під час підготовки документа до другого читання.

 

Про це повідомили у прес-службі Міністерства фінансів, відповідаючи на запит аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"Минулого тижня під час робочого візиту в США я провів не одну зустріч із представниками МВФ і уряду США. Одне з питань, яке обговорювали з представниками фонду, – це створення Антикорупційного суду. МВФ представив кілька пропозицій до відповідного законопроекту й очікує, що вони будуть розглянуті та враховані парламентом у підготовці документа до другого читання", – заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

 

З його слів, для фонду є важливим створення ефективного Антикорупційного суду, який має стати останнім етапом у формуванні органів протидії корупції.

 

"Важливо, щоб ми врешті отримали закон, який дасть старт новому етапу боротьби з корупцією в Україні та запустить ефективний незалежний Антикорупційний суд", – прокоментував Данилюк.

 

Нагадаємо, Президент України 22 грудня 2017 року зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про Вищий антикорупційний суд". Пропонована головою держави редакція наразилася на критику експертів.

 

У понеділок видання "Європейська правда" оприлюднило копію листа МВФ до Адміністрації Президента, в котрому фонд повідомив владу, що ухвалення законопроекту в теперішній редакції не означатиме виконання Києвом зобов'язань перед міжнародними партнерами.

 

"Низка його положень не сумісні із зобов'язаннями України за програмою співпраці з МВФ, а також суперечать рекомендаціям Венеційської комісії", – наголошують у фонді.

 

16.01.2018