АП стверджує, що проект про Антикорупційний суд відповідає "венеційським" вимогам.

 

Адміністрація Президента України запевняє, що проект закону про Антикорупційний суд в Україні відповідає рекомендаціям Венеційської комісії. Банкова радить апелювати охочим подискутувати до Верховної Ради.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна" з покликом на прес-службу Президента.

 

"Законопроект про Антикорупційний суд розроблений відповідно до Конституції України та відповідно до рекомендацій Венеційської комісії. Сьогодні проект закону перебуває у Верховній Раді, тому всі дискусії про ті чи інші норми мають відбуватися в рамках правового поля в українському парламенті", – зазначили в офісі Петра Порошенка.

 

Нагадаємо, у понеділок видання "Європейська правда" опублікувало лист Міжнародного валютного фонду до АП, у котрому МВФ критикує зареєстрований Президентом проект закону про Антикорупційний суд і заявляє, що підтримка законопроекту у такій редакції не вважатиметься виконанням зобов'язань.

 

"Щодо того проекту, який був поданий 22 грудня, у нас є серйозні застереження: низка його положень не сумісні із зобов’язаннями України за програмою співпраці з МВФ, а також суперечать рекомендаціям Венеційської комісії", – йдеться у зверненні МВФ.

 

15.01.2018