Румунія все ще невдоволена мовною статтею закону "Про освіту".

 

Румунська влада наполягає на тому, що мовна стаття українського закону "Про освіту" має негативний вплив на національні меншини, які проживають у країні.

 

Про це заявив міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану на спільній на прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіном у четвер в Чернівцях, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Румунія і надалі дотримується точки зору, що стаття 7 нового закону "Про освіту" має негативний вплив на етнічні меншини", – сказав Мелешкану.

 

Зі слів міністра, Румунія виступає за проведення консультацій із представниками місцевих громад щодо дотримання прав меншин.

 

"Румунська сторона вважає за необхідне, щоб усі ті пропозиції, які лунали з боку Румунії, знайшли своє відображення в додаткових документах, які могли б бути введені в українське законодавство", – додав Мелешкану.

 

Міністр також повідомив, що Україна та Румунія відкриють нові пункти пропуску на кордоні в першій половині 2018 року.

 

"Ми розмовляли про ці пропускні пункти, два пункти: "Дяківці–Раковець" і "Красноїльськ–Вікову де Сус", відкриття яких передбачено в першій половині 2018 року", – сказав Мелешкану.

 

Він запевнив, що з румунського боку кордону пункти пропуску вже готові.

 

11.01.2018