Порошенко зустрівся з представниками тристоронньої контактної групи.

 

Президент України Петро Порошенко зустрівся з представниками України у тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) та її робочих підгрупах.

 

Учасники зустрічі обговорили результати діяльності ТКГ у минулому році та визначили пріоритети і завдання на 2018 рік, повідомила прес-служба Банкової.

 

Голова держави подякував представникам України у ТКГ за чітке відстоювання національних інтересів та професійну і самовіддану роботу заради відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.  

 

Представниця України у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко поінформувала на своїй сторінці у Facebook, що ключовими задачами на 2018 рік є першочергове виконання безпекового і гуманітарного блоку, вимога дотримання тиші, сталий мир, звільнення всіх незаконно утримуваних, активізація роботи з пошуку зниклих безвісти й залучення до цього Червоного Хреста, вимога відкриття КПВВ "Золоте", відведення важкої зброї від лінії зіткнення.

 

"Ми й надалі очікуємо від СММ ОБСЄ створення постійних спостережних пунктів і роботи за схемою 24/7. Також українська сторона й надалі наполягатиме на створенні групи по кордону, яка має вже зараз обговорювати питання повернення нашого контролю над українсько-російським кордоном, і вже зараз на кордоні має безперешкодно працювати місія СММ ОБСЄ. Це ми вимагатимемо в Мінську знову і знову", – додала Геращенко.

 

Для гуманітарної групи ключовим пріоритетом на найближчий час є друга хвиля звільнення заручників.

 

"Звичайно, під час зустрічі з президентом говорили й про можливість введення миротворчої місії на Донбас й про інші актуальні питання, як-от відновлення інфраструктури Донбасу, реінтеграцію, розмінування, протидію гібридній і інформаційній війні, боротьбу за уми українців, що залишилися на окупованій території",

 

У зустрічі, зокрема, брали участь Леонід Кучма, Володимир Горбулін, Євген Марчук, Ірина Геращенко, Олександр Моцик, Ольга Айвазовська.

 

11.01.2018