Поліція: На тілі Ноздровської виявили частини ДНК Россошанського.

 

Результати експертизи ДНК підтвердили причетність Юрія Россошанського до вбивства юристки Ірини Ноздровської. Юрій Россошанський – батько Дмитра Россошанського, винуватця ДТП, унаслідок якої загинула сестра Ірини Ноздровської. Напередодні Вишгородський суд присудив підозрюваному два місяці арешту. 

 

Про результати експертизи повідомив на прес-конференції перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін, повідомляє "Укрінформ".

 

"Вина його доводиться не лише технічно, а вагомими доказами. Буквально вчора були отримані результати перших експертиз. Їх було призначено біля 70, і перші результати вже є, і вчора вони були в суді. Результати проведення експертизи ДНК. На потерпілій були виявлені частини, які належать підозрюваному, тому говорити про те, що щось не зроблено... Зроблено максимум того, що можна було зробити", – запевнив Аброськін.

 

Зі слів заступника голови Нацполіції, слідчим вдалося знайти можливе знаряддя вбивства.

 

"Це не просто ніж, – сказав Аброськін, відповідаючи на питання журналістів, – це певний предмет, який використовується в господарстві і який був виявлений у руслі річки".

 

Представник поліції відмовився дати відповідь про кількість завданих поранень, повідомляє УНІАН.

 

"Я не можу вам говорити конкретну кількість, яку було завдано, але я можу сказати, що більше десяти", – сказав пан В'ячеслав.

 

Аброськін запевнив, що результати експертизи збігаються з показами підозрюваного.

 

"Коли були отримані всі дані – не лише протоколи допиту, не лише свідчення, а й технічні можливості, й було проведено низку негласних слідчих дій, – нам це дало підстави затримати підозрюваного", – сказав заступник голови Нацполіції.

 

Аброськін додав: "Він свою провину визнає повністю, він дав згоду на відтворення на місці, він повністю вказав місце й механізм нанесення тілесних ушкоджень, який збігається за своїм характером, і який ми розуміємо завдяки проведенню судово-медичного дослідження".

 

Заступник голови Нацполіції додав, що Россошанський зізнався в злочині, але вбивство, ймовірно, не було умисним.

 

"Я думаю, він не до кінця усвідомлював, що він все-таки зробив. І вже в бесіді з ним я зрозумів, що він ніколи не розкається. Розкаяння й визнання провини – це різні зовсім історії", – додав представник поліції.

 

10.01.2018