Порошенко висловився проти тиску на НАБУ.

 

Президент України Петро Порошенко заявив про свою відданість гарантіям незалежності Національного антикорупційного бюро України.

 

Про це він написав у своїй колонці для журналу "Новий час".

 

"Антикорупційна інфраструктура потребує активнішого захисту з боку Президента. Особливо наголошую на гарантіях незалежності НАБУ. Вважаю неприйнятними будь-які форми тиску на цей орган. Як з боку політичного істеблішменту, так і з боку групи підтримки цього органу, яка агресивно нав'язує йому списки "клієнтів" з політично забарвленими "вироками", — зазначив Порошенко.

 

Президент анонсував, що протягом року буде дано старт створенню Антикорупційного суду. "Гроші в бюджет-2018 на цю інституцію вже заклали, але мусимо пройти всі етапи схвалення закону і формування складу суддів", — підкреслив голова держави.

 

Водночас Президент висловився за те, щоб пріоритетом було не виловлювання корупціонерів, а превентивні заходи. "Інсектициди й протимоскітні сітки — не єдині засоби для боротьби з комарами. Іноді їх так багато, що краще осушити болото. Ми знищили найпоширеніші корупційні схеми, тим самим зменшивши тіньові потоки на десятки мільярдів за рахунок ProZorro, системи автоматичного відшкодування ПДВ, відмови від російського газу і припинення дотування Нафтогазу", Інсектициди — додав Порошенко.

 

08.01.2018