Кремлівські тролі намагаються дискредитувати спецпрокурора Роберта Мюллера.

 

Такого висновку дійшли американські експерти, які досліджують питання впливу російської пропаганди через соціальні мережі на політику Сполучених Штатів.

 

 

Результати моніторинґу прокремлівських акаунтів оприлюднено на сайті Hamilton68, який веде створена при американському відділенні Фонду Маршалла група «Альянс на захист демократії» (Alliance for Securing Democracy). Зокрема, співробітники групи аналізують щодня приблизно 20 тисяч постів зі шести сотень  прокремлівських акаунтів у Twitter. За підсумками трьох тижнів минулого місяця, 16 відсотків з них стосувалися критики роботи спецпрокурора Роберта Мюллера і Міністерства юстиції США з розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

 

600 акаунтів, які перебувають в полі зору «Альянсу на захист демократії», охоплюють відкриті проросійські платформи Sputnik і RT, акаунти-боти, запущені «фабриками тролів» у Росії, а також інші акаунти, які систематично просувають прокремлівський дискурс в соціальних мережах.

 

Сайт Hamilton68 було запущено в серпні минулого року. Як відзначають його аналітики, грудень став рекордним місяцем щодо уваги, яку приділяють названі акаунтами розслідування Мюллера. Їхня мета – підштовхнути протести проти того, що робить спецпрокурор, з боку правих кіл в суспільстві й у пресі, а також, в ідеалі, і проти самого президента Дональда Трампа.

 

Сам же глава Білого дому в грудні, за підрахунками «Альянсу на захист демократії», темі розслідування російського втручання присвятив 17 своїх твітів, тобто більше, ніж таким важливим новинам, як вибори в Сенат від Алабами чи податкова реформа. Президент США зазвичай критикує саме розслідування, щоправда, утримується від прямої критики Мюллера.

06.01.2018