Адмінсуд відмовив Саакашвілі у задоволенні позову проти Міґраційної служби.

 

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі щодо рішення управління Державної міґраційної служби у Київській області "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

 

Таке рішення оголосила суддя Тетяна Скочок, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Окружний суд у складі судді Тетяни Скочок ухвалив рішення відмовити у задоволенні позову Міхеїла Саакашвілі", – оголосила Скочок.

 

Адвокати Саакашвілі мають намір оскаржувати рішення суду. "У нас є, згідно з новим Кодексом про адміністративне судочинство, 30 днів на оскарження цього рішення. Тому це рішення буде нами оскаржене обов'язково, воно не набуло чинності", – зазначив адвокат Руслан Чорнолуцький після засідання суду.

 

Реаґуючи на питання про можливість екстрадиції Міхеїла, він сказав, що "ніякої екстрадиції не буде". З його слів, наразі Саакашвілі перебуває у статусі особи, яка оскаржує дії Міґраційної служби, і цей статус дозволяє йому перебувати на території України. Таким чином, заявив Чорнолуцький, всі дії щодо фізичного видворення Саакашвілі з держави "будуть незаконні, поки ми оскаржуємо дії в судах".

 

"На наступні 2 місяці в нас є повні можливості та права оскаржувати рішення, які ми зараз почули", – додав адвокат.

 

У липні 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.

 

У серпні прокуратура Грузії направила запит про екстрадицію екс-президента Саакашвілі.

 

1 листопада управління ДМС в Київській області ухвалило рішення про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту.

 

5 грудня Саакашвілі затримали в Києві, інкримінуючи сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності.

 

11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив Саакашвілі на час розслідування під особисте зобов'язання, відхиливши клопотання прокуратури про домашній арешт.

 

03.01.2018