Фурдичка арештували у справі про хабар на півмільйона.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали директора однієї з науково-дослідних установ та його спільника одразу після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 300 тис. дол. США.

 

Згідно з даними слідства, директор установи у змові з іншою особою вимагав неправомірну вигоду розміром у півмільйона доларів для буцімто передачі керівництву Національної академії аграрних наук, повідомляє прес-служба НАБУ. Сума мала бути сплачена за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між науково-дослідною установою та суб’єктом господарювання.

 

Видання Zaxid.net пише, що йдеться про директора Інституту агроекології і природокористування Національної аграрної академії наук України Ореста Фурдичка.

 

Операція затримання відбулася 30 грудня. Наступного дня затриманим повідомили про підозру. 1 січня 2018 року слідчий суддя обрав директору науково-дослідної установи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб із альтернативою застави у 3 млн грн, а співучаснику – тримання під вартою з альтернативою застави у 1 млн грн.

 

Операцію проводили під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

НАБУ нагадує, що, згідно з частиною 1 статті 62 Конституції України, особу вважають невинуватою у вчиненні злочину і вона не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вини не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Орест Фурдичко у 90-х очолював лісову галузь Львівщини, з діяльністю лісового комітету в той час пов’язують масштабні зловживання в галузі. У 1990-1997 рр. був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – очолював Львівську облраду. У 1998-2002 роках був народним депутатом, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у Міністерстві охорони навколишнього середовища. У травні 2017 року Президент нагородив його Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

 

02.01.2018