Щонайменше 40 осіб загинуло внаслідок серії бомбових замахів у Кабулі.

Ще понад три десятки людей було поранено.

 

 

Теракт було скоєно в будівлі шиїтського релігійного культурного центру в східній частині афганської столиці. Як повідомило Міністерство внутрішніх справ Афганістану, терорист-смертник підірвав вибухівку на своєму тілі. Коли ж до поранених осіб підоспіли люди, щоб надати їм допомогу, то прогриміли ще два вибухи – повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за ці вибухи. Представники радикального ісламського руху «Талібан» повідомили у Twitter, що не причетні до теракту. 

 

Правоохоронці не знають також, були ці теракти спрямовані проти шиїтського релігійного культурного центру чи проти інформаційної аґенції Afghan Voice. У центрі на той момент відбувалися заходи, приурочені 38-й річниці інвазії радянських військ у Афганістан, а в офісі інформаційної аґенції тривала подіумна дискусія зі студентами.

 

Останніми місяцями бойовики «Ісламської держави» неодноразово вчиняли напади на шиїтів у різних провінціях Афганістану. Щойно три дні тому, в понеділок, ще десять осіб стали жертвами вибуху в комплексі будівель афганської розвідувальної служби в Кабулі. А в жовтні внаслідок нападу на шиїтську мечеть в Афганістані загинуло щонайменше 39 осіб. Загалом же за 2017 рік бойовики «Ісламської держави» і «Талібану» скоїли лише в Кабулі понад два десятки терактів, жертвами яких стали сотні осіб. Лише внаслідок теракту біля німецької амбасади в травні цього року від потужного вибуху загинуло близько півтори сотні людей.

28.12.2017