В Єгипті стратили 15 бойовиків-ісламістів.

Їх покарали за злочини, скоєні ще чотири роки тому.

 

 

Єгипетська влада повісила в двох в'язницях на півночі країни п’ятнадцятьох бойовиків, засуджених за напади на Синаї 2013 року. Нагадаємо, що тоді єгипетські військовики, котрі прийшли до влади, почали на півострові операцію проти озброєних прихильників усунутого президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі. Страченим бойовикам ісламістської організації «Брати-мусульмани» інкримінували вбивства і підрив війскової техніки. Про це повідомило радіо BBC.

 

Страта стала наймасштабнішою з 2015 року і була здійснена через місяць після найкривавішого теракту в історії країни – нападу на мечеть на Синаї, внаслідок якого загинули понад три сотні осіб. Тоді президент Єгипту Абдул-Фаттах Ас-Сісі, котрий дотримується світського курсу розвитку країни, дав військовикам три місяці на те, щоб викорінити ісламістські збройні формування на півострові, і наказав застосовувати «грубу силу».

 

Тільки на Синайському півострові бойовики організували понад півтори тисячі нападів. Ситуація на Синаї й нині залишається напруженою. Минулого тижня бойовики «Ісламської держави» підбили військовий гелікоптер протитанкової ракетою на злітно-посадковій смузі аеропорту на півночі півострова, убивши одного і поранивши двох офіцерів.

26.12.2017