13 ОТГ області створили Асоціацію.

 

13 об'єднаних територіальних громад Івано-Франківскої області створили Асоціацію органів місцевого самоврядування «Агенція розвитку об’єднаних територіальних громад Прикарпаття», інформує Курс.

 

Сьогодні, 26 грудня, відбулася установча конференція нової асоціації.

 

Новообраним головою Асоціації ОТГ Прикарпаття став Ігор Довірак, голова Печеніжинської ОТГ.

 

«Ідеться про відстоювання інтересів об'єднаних територіальних громад, адже громади вийшли за межі одного населеного пункту, і перед ними стають нові виклики», – сказав Ігор Довірак.

 

Виконавчий директор Асоціації ОТГ Максим Чорний розповів, що основними завданнями структури є поглиблення взаємодії між ОТГ, пошук та залучення додаткових коштів у розвиток громад, формування нових моделей розвитку громад.

 

Директор Офісу реформ Дмитро Дзвінчук зазначив, що Асоціація вимагатиме від держави стабільності в ухвалених законодавчих рішеннях, що допоможе роз’язувати проблеми ОТГ.

 

«Вимогою є сталість у політиці держави. Щоби, долучивши нових гравців, держава законодавчо не змінювала правил гри», – сказав він.

 

Сьогодні в Івано-Франківській області є 23 об'єднані громади. Вони повноцінно запрацюють з 1 січня 2018 року. Асоціація ОТГ області відкрита для громад.

26.12.2017