Петро Порошенко подякував Христі Фріланд за дозвіл на постачання зброї.

 

Президент України Петро Порошенко подякував міністрові закордонних справ Канади Христі Фріланд за підтримку Канади як у питанні проведення реформ, так і протидії російській агресії.

 

Про це повідомила прес-служба Президента України. 

 

 

"Яскравим свідченням такої допомоги стало нещодавнє рішення Оттави про внесення України до списку країн, до яких дозволено поставки озброєння", – зазначили в АП.

 

Під час переговорів на Банковій Порошенко та Фріланд обговорили небезпечний розвиток ситуації на Донбасі, спровокований порушенням режиму припинення вогню проросійськими бойовиками, зокрема випадки обстрілів цивільних об’єктів. Окрему увагу приділили виходу Росії зі складу СЦКК, в чому українська сторона вбачає намір РФ підірвати імплементацію мінських домовленостей.

 

Сторони скоординували "подальші кроки щодо просування ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону".

 

Христя Фріланд поінформувала Порошенка про тісне координування підходів зі США, про що йшлося, зокрема, під час її зустрічі з держсекретарем Рексом Тіллерсоном 19 грудня.

 

Було також домовлено продовжувати вживати спільних зусиль для звільнення українських заручників на Донбасі та політичних в’язнів, яких незаконно утримують в Росії та окупованому Криму.

 

Президент привітав Канаду з майбутньою відповідальною місією – головуванням у "Великій сімці", та висловив впевненість, що питання України буде серед пріоритетних на порядку денному G7. 

 

22.12.2017