Держаудитслужба виявила у селищній раді порушень на майже пів мільйона гривень.

 

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію Брюховицького селищного бюджету та фінансово-господарської діяльності Брюховицької селищної ради за період з 1 січня 2015-го року до 31 серпня цього року. Під час ревізії виявлено фінансові порушення на 482 тис. грн, ідеться в повідомленні Держаудитслужби.

 

«Через те, що підрядні організації завищили обсяги виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів, селищна рада зайво витратила 201,3 тис. грн. Зокрема, під час реконструкції розташованої у смт Брюховичі школи № 41 за виконані ремонтно-будівельні роботи зайво сплачено 56,4 тис. грн.

 

Також селищний бюджет недоотримав 222,5 тис. грн доходів внаслідок продажу нерухомого майна. Як з’ясували аудитори, фізична особа придбала у селищної ради частину нежитлової будівлі, однак не сплатила у визначений термін коштів до бюджету», – ідеться в повідомленні.

 

Окрім того, забудовники, які планували будівництво на території селища, не сплатили до бюджету майже 40 тис. грн пайових внесків, що мали бути використані на розвиток соціальної інфраструктури селища.

 

«Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено відшкодування 171,3 тис. грн та надходження до селищного бюджету 222,5 тис. грн», – додали аудитори.

 

За допущені порушення голову селищної ради притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Матеріали ревізії передані до Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції.

22.12.2017